tisdag 3 november 2015

Årskurs 9: Bedömning av det praktiska arbetet

Bedömning av ditt praktiska arbete- tre lektionstillfällen

Malin Nilsson

Värdera din måltid 3 gånger under denna terminen!

1.a. Vad har du lagat? (klistra gärna in en bild på din maträtt)

1.b. Vem arbetade du med?



 

2. Hur blev måltiden när det gäller smak, utseende, konsistens? (Förklara!)




3. Arbetsprocessen: 

a. Hur fungerade samarbetet i köket? (förklara!)

 

b. Hur fungerade efterarbetet? (Förklara!)




3. Tänk på din måltid som du planerade och tillagade. Hur skulle du vilja beskriva den utifrån:


a) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett hälsoperspektiv? Tänk på vad du behöver få i dig från de olika näringsämnena (näringslära)

 

b) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett ekonomiskt perspektiv?
(tänk kostnader för mat, avfall och rester)

 

c) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett miljöperspektiv?
(var kommer maten ifrån, konsekvenser för naturen & människor, avfall och rester)

Motivera ditt svar på A-C!







Summering:
Är det något som du kunde ha gjort bättre?
Förklara hur du tänker både vid ja och nej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar