Omdöme om ert arbete
Bedömning av ditt praktiska arbete- tre lektionstillfällen
Värdera din måltid 3 gånger under denna terminen!
1.a. Vad har du lagat
1.b. Vem arbetade du med?
2. Hur blev måltiden när det gäller smak, utseende, konsistens? (Förklara!)
3. Arbetsprocessen:
a. Hur fungerade samarbetet i köket? (förklara!)
b. Hur fungerade efterarbetet? (Förklara!)
3. Tänk på din måltid som du planerade och tillagade. Hur skulle du vilja beskriva den utifrån:
Välj en av nedanstående:
a)
Varför är din måltid bra/inte bra ur ett hälsoperspektiv? Tänk på vad
du behöver få i dig från de olika näringsämnena (näringslära)
b) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett ekonomiskt perspektiv?
(tänk kostnader för mat, avfall och rester)
c) Varför är din måltid bra/inte bra ur ett miljöperspektiv?
(var kommer maten ifrån, konsekvenser för naturen & människor, avfall och rester)
Motivera ditt svar på A-C!
Bild: från Årets kock.
Summering:
Är det något som du kunde ha gjort bättre?
Förklara hur du tänker både vid ja och nej!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar